NL

Welkom bij PropheticPainting.org

Profetisch schilderen is schilderen door inspiratie door de Heilige Geest. Profetisch betekent zoiets als horen van God, doorgeven wat de Heilige Geest spreekt, het door geven van een boodschap. Het kan een voorspelend karakter hebben. Een profetische boodschap wordt gekenmerkt door een opbouwende, vermanende en troostende achtergrond. (1 Cor. 14:3). God gebruikt creatieve mensen om Zijn zegeningen en genezing te delen.

Dit boek is een sleutel voor hen die op zoek zijn naar een manier om door God geïnspireerde kunst te maken. Het laat zien hoe we een diepe levende relatie met God kunnen opbouwen, waardoor Hij laat zien wat voor soort kunst we kunnen maken. Het boek gaat dieper in op de onderwerpen die in Marion’s profetische kunstlessen aan bod komen. Het boek Profetisch Schilderen is helaas uitverkocht in het Nederlands en Duits. Nog wel verkrijgbaar in het Engels

image of book cover
Book Prophetic Painting

 • Praktische sleutels tot het horen van Gods stem
 • Geestelijke zintuigen
 • Profeteren
 • Kunst in de Bijbel
 • De geestelijke dimensie van kunst
 • Betekenissen van kleuren, symbolen en getallen
 • Oefeningen om je creativiteit te ontwikkelen

Voorwoord van Arleen Westerhof (Pastor/initiatiefnemer van de Profetische Ronde Tafel in Nederland) en Ana Mendez Ferrell (Internationaal spreker, krachtig gebedsleider, kunstenaar). Bekijk ook Marion’s andere boeken: Wijsheid (Nederlands) en Laat Creativiteit Stromen (Nederlands, Engels)

picture of grateful messages of former students
 

Wat anderen zeggen

‘Je bracht ons vrijheid in het schilderen, liet ons verschillende manieren zien om met verf om te gaan, maakte ons verantwoordelijk voor wat we schilderen. De Heer in zijn wijsheid stuurde je vlak voordat we op outreach zouden gaan. Nu zijn we klaar om het te doen.’

Creative Discipleship Training School Jeugd met een Opdracht – Wiler, Zwitserland

Ik heb erg genoten van je lessen en alles wat je ons geleerd hebt. Je bent heel geduldig en legt alles heel duidelijk uit. Veel succes en ik hoop je snel weer te zien.

Gerda K., Nederland

Kerk Programma

De Heilige Geest wekt de creatieven op om met hun specifieke gaven en talenten aan de slag te gaan. Sinds 2012 helpt Marion kerkleiders om een leger van profetische aanbidders in hun gemeente op te wekken. Ze heeft zowel het profetische rijk als het creatieve rijk grondig bestudeerd en ervaren en er een programma van gemaakt dat creatieven helpt groeien in hun gaven. Haar programma legt een gezonde basis voor profetische aanbidding en begeleidt kerken om de praktische kant te implementeren. Groepsklassen van 50+ mensen kunnen een programma volgen dat fundamentele training en gevorderde training omvat. Marion geeft les in het Nederlands, Engels en Duits en maakt gebruik van geïllustreerde presentaties. De nadruk van het onderwijs ligt op het activeren en vrijmaken van het profetische en creatieve rijk.

picture of group of people painting
Profetisch Schilderen Cursusdag

Profetisch Schilderen 1

Beginners programma in profetisch schilderen (2 dagen):

 • we leggen een basis voor profetische kunst en schilderen
 • wat zegt de Bijbel over profeteren
 • we oefenen met profeteren
 • we gebruiken een beeld/woord dat we hebben ontvangen om een schilderij te maken
 • we leren schilderen op een vrije expressieve manier
 • we oefenen in het ontwikkelen van onze creativiteit
 • we oefenen enkele schildertechnieken
 • we werken op papier en doek

Wilt u ook een les bij u in de buurt? Neem dan contact op met. (1 dag) De vervolgklas (2) voor degenen die Profetisch Schilderen 1 hebben gevolgd. We gaan werken aan het verbeteren van onze schildertechnieken en het profeteren. We maken kennis met de elementen van kunst en gaan oefenen met een van deze elementen. Centraal thema: Compositie en Profeteren. We bespreken een aantal mogelijkheden die met compositie te maken hebben en gaan deze uitproberen. Uitgangspunt is een profetisch beeld/woord dat je zelf hebt ontvangen.

 • we oefenen met profeteren en leren in vrijheid te komen
 • we gebruiken een beeld/woord om een schilderij te maken
 • we oefenen in het ontwikkelen van je creativiteit
 • we gaan in op het onderwerp compositie
 • we gaan in op enkele teken- en schildertechnieken
 • we werken op papier en doek

‘Mensen werden getransformeerd, bemoedigd en toegerust om God te aanbidden door middel van creativiteit. Ik beveel Marion ten zeerste aan als een bekwame kunstdocent en profetische ambassadeur in de kunstscene.’

Ruth Truttmann, Leider Creatief Team, Freie Christengemeinde – Aarau, Zwitserland

Wie is Marion…

Marion is er sterk van overtuigd dat God ook vandaag nog spreekt. Soms door de Schrift, soms door het woord van een ander, en ook door kunst. Ze laat zich inspireren door de Heilige Geest als ze schildert. Ze doet dit graag op een expressieve en intuïtieve manier, zowel bij het kiezen van het onderwerp als de expressie. Zij maakt zowel abstract als figuratief vormgegeven werk. Haar technieken zijn potlood & houtskool, acrylverf, mixed media, of olieverf. Marion is de oprichter van de Dutch Art Academy, die als doel heeft kunstenaars op te bouwen met kennis, kunde en vakmanschap om excellente kunst te maken.

Een kunstenaar is niet zomaar een kunstenaar, maar hij of zij heeft zijn of haar gaven en talenten gekregen om het hart van God aan de wereld te laten zien door middel van de kunsten.